Madlavning • Community • Foredrag

Spinatvafler

En god måde at skære ned på mængden af brød og op for grøntsagerne i din kost.
Del denne side

Spinatvafler er super nemme og hurtige at lave. De er fryseegnet, så du kan med fordel lave en stor portion ad gangen og fryse nogle ned. På den måde har du hurtigt lavet morgenmaden, madpakken eller en lækker aftensmad på få minutter.

Du kan bruge enten frisk spinat eller frossen helbladet spinat til vaflerne.

Og det er muligt at lave dejen til spinatvaflerne i en foodprocessor, en blender eller med en stavblender.

Antal portioner
4-6 vafler

Ingredienser

3 Æg
200 gram Spinat
1-1½ dl Havregryn
1 spsk. Olie
Salt og peber
Eventuelt Sesamfrø

Topping

Du kan komme lige præcis det, som du ønsker oven på vaflerne

Sådan gør du

  1. Bruger du frossen spinat, skal det først tøs op. Måske du har tænkt forud og tøet det op i køleskabet natten over. Hvis ikke så kom det i en skål med kogende vand, og lad det stå et par minutter. Klem vandet fra spinaten.
  2. Bruger du en foodprocessor eller en blender kommer du æg, havregryn, spinat samt salt og peber der i, og kører til en ensartet konsistens.
  3. Bruger du en stavblender, kommer du de samme ingredienser i en skål, og blender det til en ensartet konsistens.
  4. Synes du dejen virker for tynd, så kommer du blot lidt mere havregryn i. Det kan nemlig afhænge af, hvor store æggene er, og hvor meget vand der er i spinaten.
  5. Lad gerne dejen hvile et par minutter.
  6. Imens kan du opvarme vaffeljernet.
  7. Pensel med olie på begge plader. Kom herefter vaffeldej på, og drys eventuelt med lidt sesamfrø, det giver lidt mere bid i vaflen.
  8. Bag vaflerne til at de er færdige. Fortsæt til at der ikke er mere vaffeldej.

Tip

Det er kun fantasien som sætter grænser for, hvordan du spiser spinatvaflerne. Du kan bruge dem som ”sandwichbrød” og komme det fyld i, som du holder af. De kan også bruges som morgenmad med for eksempel avocado og hytteost på. Du kan lave en toast heraf, eller du kan bruge dem som pizzabund.

Andre opskrifter