Madlavning • Community • Foredrag

Snickersbar eller kugler

Lækker snack med smag af snickers - bare uden tilsat sukker.
Del denne side

Super simpel opskrift på en lækker snack uden tilsat sukker. Den er perfekt til at stille den lille sult om for- eller eftermiddagen. Der er nemlig både kulhydrat, fibre, protein og fedt heri. Det betyder, at du får noget energi, som virker nu og her, men som også giver en stabil energi, der lige varer i de 1-2 timer, du har brug for indtil næste måltid.

Snickersbarene indeholder samlet set en god mængde energi, så selvom de smager fantastisk, behøver du ikke grovæde af dem.. Selv en lille bar eller en enkelt kugle kan give lige det, som du har brug for.

Du kan med fordel lave en stor portion af gangen, da de holder sig længe i køleskabet, og er samtidig fryseegnet. Så er det nemt altid at have en hjemmelavet snack ved hånden.

Laver du snickerskugler og kommer lidt bladguld på toppen, kan de sagtens serveres, som sødt til kaffen, hvis du får gæster.

Antal portioner
cirka 15 bar eller 30 kugler

Ingredienser

300 gram Dadler
2 dl Havregryn
2 dl Peanuts
½ dl Solsikkekerner
Cirka 3 spsk. Peanutbutter
Cirka 1 spsk. Kokosolie
150 gram Mørk chokolade (minimum 70%)
Eventuelt Bladguld eller grofthakkede peanuts til topping

Sådan gør du

  1. Tag stene ud af dadlerne og kom dem i en foodprocessor.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det til en sammenhængende masse.
  3. Hvis du ønsker at lave snickersbar kom da massen i en form med bagepapir(så slipper massen nemmere). Stil den på køl eller i fryseren.
  4. Vil du lave kugler; form da kugler ud af massen og kom dem på køl eller fryseren.
  5. Chokoladen størkner hurtigere, når det har været på frys. Og kuglerne holder formen flottere, når de dyppes i chokoladen, hvis de har været på frys.
  6. Smelt nu chokoladen og kom den over enten massen i formen eller dyp kuglerne.
  7. Drys eventuelt med groft hakket peanuts eller bladguld på toppen . Gør det med det samme, så chokoladen ikke når at størkne.
  8. Har du lavet snickersbar, så kom den på køl eller frys til chokoladen er størknet, og så kan du skære dem ud i den størrelse, du ønsker.
  9. Kom snickersbar eller kugler i køleskabet i en bøtte, hvis de skal spises de kommende dage.
  10. Du kan også komme dem på frys og tage lidt op efter behov.

Tip

Jo højere en procent en mørk chokolade har, jo mindre tilsat sukker indeholder den, og derfor er den også mere bitter i smagen.

Disse snickeresbar er ret søde i smagen på grund af dadlerne, og kan derfor sagten klarer en chokolade på op til 85 %. Så selvom der ikke er tilsat sukker i opskriften, så kommer der lidt fra chokoladen alt efter, hvilken procent, som vælges.

Du kan eksperimentere med at komme mere havregryn, frø og kerner i, så du får mere bid og flere fibre i snickersbaren.

Andre opskrifter