Madlavning • Community • Foredrag

Crispy chicken med rodfritter

Et sikker hit hos børnene til aftensmad.
Del denne side

De fleste børn er vilde med mad, som er sprødt og knaser. Og det gør denne crispy chicken hvert fald. I opskriften er der brugt panko rasp, som er lidt anderledes end almindelig rasp. Måden panko rasp er fremstillet på, gør, at det giver en ekstra sprød skorpe, når det steges.
Du kan selv bestemme, om du skærer små stykker af kyllingen, så det bliver lidt ligesom nuggets, eller om du halvere kyllingebrystet på langs, og får et større stykke.

Server det med rodfritter og en god mayo, så kan I godt sparer en tur på “den gyldne måge”, og spise på verdens bedste restaurant, nemlig derhjemme.

Antal portioner
4 personer

Ingredienser

Crispy Chicken

4 stk. Kyllingebrystfilet(cirka 500 gram)
2-3 Æg
Cirka 3 dl Panko rasp
Cirka ½-1 dl Mel(både hvedemel, speltmel, grahamsmel eller fuldkorns speltmel kan bruges)
Salt & peber
Olie til at stege i

Rodfritter

1½-2 kg Blandet rodfrugter og kartofler (F.eks. persillerod, pastinak, selleri, rødbede, gulerod)
Olie
Salt & peber

Kryddermayo

Mayonnaise i pose og friske urter, hvidløg eller chili alt efter, hvad du vil peppe din mayonnaise op med.

Sådan gør du

Rodfritter

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Vask rodfrugter og kartofler grundigt, de behøver ikke blive skrællet.
  3. Skær dem derefter i passende størrelse.
  4. Skær alle i nogenlunde samme størrelse, så de bliver færdige på samme tidspunkt.
  5. Læg rodfritterne på en bageplade. Kom lidt olie over og drys med salt og peber. Evt. andre krydderier, som du holder af også.
  6. Rodfritterne skal i ovnen i 30-45 minutter alt efter størrelse.

Crispy chicken

  1. Skær kyllingen i mindre stykker. Du kan også vælge blot at skære kyllingebrysterne igennem på langs. Så du får 8 flade fileter.
  2. Hæld pankorasp op i en dyb tallerken.
  3. Bland mel med salt og peber i en anden tallerken.
  4. I en tredje tallerken slår du 2-3 æg ud, og pisker det.
  5. Vend et stykke kylling i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
  6. Læg det på skærebrættet, du brugte til at skære kyllingen på, og fortsæt til der ikke er mere kylling.
  7. Kom en smagsneural olie på en pande og varm det op.
  8. Steg kyllingen kort på begge sider til det får farve.
  9. Kom det op på en bageplade og giv dem derefter 8-10 minutter i ovnen.

Krydret mayonnaise

  1. Hak dine krydderurter fint og kom det i en skål sammen med mayonnaisen.
  2. Smag til med salt, peber og måske en smule citron.
  3. Du kan også vælge at lave en mayonnaise med hvidløg eller chili.

 

 

Andre opskrifter