Madlavning • Community • Foredrag

Boller i karry

Det er en klassiker på aftensmadsbordet, som vi ikke kan komme udenom.
Del denne side

Denne opskrift på boller i karry er dog lidt anderledes. Både i forhold til ingredienser og tilberedningsmetoden. Der er nemlig tid at spare i køkkenet, når du laver boller i karry på denne måde.

Denne opskrift er med kylling i stedet for svin. Kødbollerne, skal tilberedes i ovnen, og så er saucen lavet på grøntsager.

Antal portioner
2 voksne & 2 børn

Ingredienser

Kødboller

400 g Hakket kyllingekød
1 Løg
1 Æg
½ dl Havregryn
1 Lille squash (kan undlades)
Evt. 1 tsk. Karry
Salt og peber

Sauce

1-1½ spsk. Karry
1 Løg
1 Rød eller gul peberfrugt
4 mellem store Gulerødder
½ Æble
5-6 dl Bouillonvand
1/4 dl Fløde eller sojafløde
Salt, peber og eventuelt chili

Forslag til tilbehør

Ris
Salat af gulerod, agurk og granatæble
Dampet broccoli

Sådan gør du

  1. Start med at skære grøntsagerne til saucen i tern.
  2. Rist karryen af i en gryde.
  3. Tilsæt lidt olie, og grøntsagerne.
  4. Svits dem af i ca. 5 minutter.
  5. Kom bouillonvand på så det dækker.
  6. Lad det koge i ca. 30 minutter. Imens forbereder du resten af retten.
  7. Tænd ovnen på 200 grader.
  8. Sæt dine ris over at koge.
  9. I en minihakker kommer du løg, æg, salt, peber og evt. karry samt havregryn. Kør det til en mos.
  10. Vil du have squash i, rives den fint på rivejern eller i en foodprocessor.
  11. Bland hakket kylling, “mos” og evt. grøntsager sammen.
  12. Form små boller af farsen og kom dem på en bageplade.
  13. Kødbollerne skal have cirka 12-15 minutter alt efter størrelse.
  14. Forbered nu de grøntsager, som du vil spise til boller i karry.
  15. Færdiggør saucen ved at blende den. Kom fløden i og smag den til med salt og peber.
  16. Du kan selv vælge, om du spiser kødbollerne ved siden af eller kommer dem op i sovsen.
  17. Så er det bare at øse op på tallerken.

Tip

Lav dobbeltportion at kødbollerne, så har du til frikadeller dagen efter. I stedet for karry i kødbollerne, kan du eventuelt bruge 1 tsk. paprika eller lidt pesto. Hvis du savner stegeskorpe på frikadellerne, så kan du varme dem på en pande, inden de skal spises.

Andre opskrifter